Bastard
                   . ;              
                  ,$$ ; ,'            
                 ,$$$$';~'
  ,e$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$,$$$$$$'; ,$$$$$$$$$$$$$$$.$$$$$$e.  
  ,$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$,$$$$$$$';,$$:$$$$$$$$$$$$$$$$.$$$$$$.  
 ,$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$,$$(A)$$'.$$$$'$$$$$$$$$$$$$$$$$.$$$$$$. 
 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$,$$$$$$$$$$$$$'$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.$$$$$$ 
 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$'$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$. 
 $$$$$         $$$$$$$$$$$$$'         $$$$$ $$$$$ 
 `$$$$  $$$$ $$$$.  $$$$$$$$$$$'  .$$$$ $$$$  $$$$$ `$$$$ 
  $$$$.  $$$$ $$$$$$. $$$$$$'$$   .$$$$$$ $$$$  ,$$$$'  $$$$ 
  `$$$$. $$$$ $$$$$$$.$$$$$$$$$  .$$$$$$$ $$$$ ,$$$$'  $$$$ 
  `$$$$. $$$$ $$$'`$$$ $$$$$$$$  $$$'`$$$ $$$$ ,$$$'$   $$$$ 
  $$$$$$ $$$$ $$$ $$$ `$$$$$$$  $$$ $$$ $$$$,$$$'$$   $$$$ 
  $$$$$' $$$$ $$$ $$$ `$$$$$$  $$$ $$$ $$$$$$$.$$$   $$$$ 
 .$$$$'  $$$$ $$$$$$$$  $$$$$$.  $$$$$$$$ $$$$ $$$$$$  ,$$$$ 
 $$$$$  $$$$ $$$$$$$$  $$$$$$$. $$$$$$$$ $$$$ $$$$$$  $$$$' 
 $$$$'  $$$$ $$$$$$$$  $$$$$,$$. $$$$$$$$ $$$$ $$$.$$  ,$$$$ 
 $$$$   $$$$ $$$ $$$  $$$,$$$$$ $$$ $$$ $$$$ `$$$.$ ,$$$$' 
 $$$$.  $$$$ $$$ $$$  $,$$$$$$$ $$$ $$$ $$$$ $$$$.$$$$$$$  
 $$$$$$$$$$$$$ $$$ $$$ ,$$$$$$$$$ $$$ $$$ $$$$ `$$$$.$$$$$  
 $$$$$$$$$$$$$ $$$ $$$,$$$$$$$$$$$ $$$ $$$ $$$$  $$$$$.$$$'  
 `$$$$$$$$$$$$ $$$ $$,$$$$$$$$$$$' $$$ $$$ $$$$  $$$$$.$   
  `$$$$$$$$$$$    ,$$$$$$$$$$$'          `$$$$$$.   
           :$$$$$$$$$$'            `$$$$$$.  
           :$$$$$$$'$$$             `$$$$'  
            `""""$$$$$$              ""   
              $$$$$$   Bastard based on Nightmare                 
 NEHA A HALALBA, DE MINDIG A GYOZELEMERT! AD: 96.04.29. UJRA: 01.12.06.

A MUD elérhetősége: telnet bastard.mud.hu 2222

TörténetünkA MUD nem a mostani alkotógárda ötletebol letezik, hanem régen a Brutália néven futott, a Bastard bármiféle hasonlósága Brutáliával nem a véletlen müve. Ha Brutalia érdekel: ide kattints.

A BASTARD tortenete tulajdonkeppen az en tortenetem. 1997-ben kezdtem el Brutalian jatszani, es akkoriban ismerkedtem a halozatos kulturaval, ezert mindenhova ahova nicket, jelszot akarmit kertek, harom szobol valasztottam egyet. Ezek sorban: beco feco joco. Na igy lettem joco. 1999.-ben lettem wizard, amikor az alfa fejleszteset kisajatitotta pavel es andrey - voltakeppen csak ok dolgoztak rajta. Paplan vett fel aki akkoriban lett arch. Nomad sokat segitett az elejen, bar akkor mar volt nemi tapasztalatom a Legendak Foldje nevu soha el nem keszult mudon valo vitezkedesbol szarmazoan es Barival (Tsung LFrol) csinaltuk meg a KGB kendot. A KGB klan elete ekkor szemelyes baratsagok es pompas mulatsagok szintere volt, amiben szinten meghatarozo szerepet jatszottam. Wizardsagom elso munkaja a kapuk terulet volt, amit egy het alatt csinaltam meg. Ekkor mar senki nem fejlesztett brutaliara Nomad, azaz Helm meg egy ket fejlesztest es javitast elvegzett, de a wizek jobbara hatalmaskodni jartak csak be. ez igy ment 2001.-ig, mikor nehany vita nehany jatekossal rettento ocsmanykodasba szaladt, akkoriban lettem arch is, tobb teruletet irtam addigra mint akarki, regi teruleteket tettem izgalmasabba, megcsinaltam a fajok rendszeret es volt egy ideam, hogy milyenne kene ezt a MUDot tenni, es tettem is erte, egy szo mint szaz, beertem a feladatra. A betat torolni akartak es kodjat publikussa tenni az alfa megnyitasa utan es ekkoriban ugy tunt, hogy megnyitjak az alfat hamarosan, bar tobben is szerettek volna, ha a ez a mud nem kerul torlesre. A BrEd fejlesztes megbeszelesen ott voltam Palanal. Nem rejtettem veka ala, hogy az elkeszult BrEd szerintem milyen szoccso lett, ez nyilvan rosszul esett Pavelnek. Hamarosan Pavelek az alfan ugy dontottek, hogy nem kernek belolunk, az alabbi bajos levelke kisereteben.
Sun Oct 28 23:51:18 2001 from Jos To: Paplan Cc: Joco Subject: Alfas karaktered torlese BrutaliaII legfelsobb vezetesenek javaslatara es beleegyezesere toroltuk a wizard karakteredet alfarol. Az indok pedig legfokepp az, amit betan wizardkodasod soran tettel. Termeszetesen az alfan levo fajljaidat, a home-odbol keresre eljuttatjuk hozzad. Pavel/Jos ui: a mudok kozti levelezes ugy tunik rossz, ezert innen kuldom a levelet. Ha ketszer kapnad meg a levelet, azert elnezest kerek.
Ez a BrutaliaII legfelsobb vezetese nem tartalmazta Magixot, Brutalt, Helmet.. Amugy se nagyon dolgoztam alfaba, mert a hatalmaskodas mas formaban, de folytatodott, egy bazmegelesert torles es egyeb kisstilu szarakodas kepeben. Konnyet nem ejtettem tehat alfas wizard karim torlese miatt, de felvetodott a gondolat, hogy akkor Brutaliat tovabbvisszuk, ha mar ennyit meloztam vele es mi fogunk diktalni. Paplan azt mondta, hogy o a vasdolgokat megoldja, ha iranyitom a fejlesztest, hat ugy dontottunk, hogy atvesszuk a hatalmat. Az Amigoban nemi sor mellett Brutal aldasat kertuk a tranzakciora, o beleegyezett, annyit kert, hogy a MUD neve ne legyen brutalia, ami pont passzolt is az elkepzelesemmel, majd elmentunk Gyagyashoz es elhoztuk a libet, ami 40 mega volt tomoritetlenul. (Muhahhaha) November vegen Paplan, Zoldike, Earthquake, Nihil es meg akit kihagytam, atultettek az egeszet egy ujabb libre, es minden Brutalia szot kicsereltek BASTARDra. A nev a MONTANA RT Gyulai Pal uti berlemenyeben, az elso emeleti budi es a szamitogepem kozott pattant ki a fejembol, a bastard szo egyebek kozott fattyut is jelent, ami pont passzolt ide. Ahogy BASTARD 2001.12.06. -án megnyitott, lattuk, hogy megerett mar a mocsok a sarlora. A kodlopast es egyeb csunya cselekedeteket megelozendo, minden wizt akiben nem biztunk es amugyis csak a picsajat meresztette visszafokoztunk jatekossa es az un wiztoolokat is kitorolgettuk. Volt is fogaknak csikorgatasa! Paplan alberleteben Paplannal, Winkooval es Danoval kitalaltuk, hogy milyen strategiai uton induljon el a MUD fejlesztese, ami gozerovel be is lendult. Brutalianak akkoriban szervergondjai is voltak, igy egy darabig nem letezett, mikor beindult, a BASTARD már egy más sajátosságokkal bíró egyedi világgá fejlődött és ez a fejlődés folyamatos napjainkban is.

Joco